Ons bewustzijn en onze sensitiviteit groeit en ontwikkelt zich. Deze generatie is een stuk sensitiever en bewuster van zijn of haar gevoelens en emoties dan vorige generaties en de generaties daarvoor (uitzonderingen daargelaten).

De volgende stap voor onze generatie

Onze opa's en oma's moesten zich tijdens de tweede wereld oorlog nog zorgen maken over hun fysieke veiligheid. Na de oorlog lag de focus op het invullen van de basisbehoeftes zoals eten, drinken, huis, werk, gezondheid.

De volgende fase is behoefte aan sociale contacten, erkenning, emotioneel en mentaal welzijn. Voor een groot deel van de huidige generatie is deze behoefte ingevuld. Is deze ingevuld, staan we meestal voor de volgende vragen
  • Wat wil ik echt?
  • Wat geeft me voldoening?
  • Wat maakt me nu echt gelukkig?

Meer aandacht naar binnen gericht

Wanneer je honger hebt, maak je je minder druk over wat je gelukkig maakt. Belangrijke dingen eerst. Deze vragen die we onszelf stellen, zorgen ervoor dat we onszelf naar binnen richten, waar de antwoorden liggen op deze vragen. Bij elk van deze vragen is het voelen belangrijk.

Volg je lijf, niet je hoofd

Je 'mind' is gericht op overleven, het vinden van problemen en deze op te lossen. Volg daarom niet het hoofd, wat gedachten produceert op basis van het verleden en deze projecteert op de toekomst.

Voorbij de 'mind', via het voelen kom je bij je essentie. Volg je lichaam die aangeeft wat je NU nodig hebt. Volg je lijf in contact met anderen, maar ook in de supermarkt of op je werk. Vraag aan je lichaam wat het wil eten. Vraag aan je lichaam wat het wil in contact met anderen en wat het nodig heeft op je werk. Voel en spreek vervolgens uit, de eerstvolgende stap in het creatieproces.