Waarmee voed je je lichaam?

Agressief gedrag neemt direct af in gevangenissen wanneer gezond en vitaminerijk voedsel wordt gegeten zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het voedsel wat je tot je neemt heeft direct impact op het lichaam, de emoties en de geestesgesteldheid. Wat neem je nog meer tot je wat van grote impact is?

Voedsel voor de geest

Wanneer je de krant leest, naar wat voor artikelen wordt je aandacht getrokken? Welke emotie wordt dan aangeraakt en gevoed? Is dat ook wat je werkelijk wilt? Ben je in staat om de relatief ‘negatieve’ berichtgeving te lezen zonder de emotionele lading waarmee de teksten zijn geschreven toe te laten? Het is aan jou de keuze of jij in dezelfde angst wilt leven als de schrijvers van de artikelen je willen laten geloven dat de wereld eruit ziet.

Welke delen in jezelf voed je?

Een oude Cherokee indiaan geeft zijn kleinzoon onderricht over het leven. "Binnen in me is een gevecht gaande", zegt hij tegen de jongen. "Het is een afschuwelijk gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht - hij bestaat uit woede, jaloezie, verdriet, spijt, hebzucht, verwaandheid, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego. De andere wolf is goed - hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, kalmte, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, medegevoel, vrijgevigheid, waarheid, compassie en geloof. Binnen in jou woedt dezelfde strijd - en datzelfde geldt voor ieder mens." De kleinzoon denkt daar enkele ogenblikken over na en vraagt dan aan zijn grootvader: "Welke wolf zal het gevecht winnen?" De oude Cherokee glimlacht en antwoordt eenvoudig: "Degene die je voedt."